Yennifer Hernandez

Forwarder

Yennifer Hernandez har läst till internationell transportlogistiker och kom i kontakt med Begoma när hon skulle göra sin första praktik. Innan studierna arbetade hon med intern logistikservice på Tetra Pak.

– Jag är född i Chile och kom till Lilla Edet i Sverige när jag var två år. 2009 flyttade jag till Malmö för att börja jobba på Tetra Pak och här har jag blivit kvar, berättar Yennifer som bor med familjen i Jo-hanneslust i Malmö.

På Begoma arbetar hon som fraktmäklare.

– Våra kunder har många olika transportbehov, allt från inrikes till cross trade som vi säger, alltså från Finland till Italien och från Italien till Tyskland, förklarar hon. Det händer mycket här och det är snabba puckar som gäller, vilket gör jobbet intressant och varierat. Ena da-gen pratar du med en VD för ett stort företag och nästa med en kund som själv står och lastar. Man pratar med människor från olika län-der, kulturer och bakgrund och det tycker jag är väldigt roligt.

På Tetra Pak blev Yennifer nominerad till serviceambassadör, vilket innebar att hon fick gå en utbildning för att kunna coacha sina kolle-gor i hur man kan bli bättre på service. Och servicetänket är verklig-en något hon har nytta av hos oss.

– Jag tror på att jobba proaktivt och ha en positiv inställning. Jobbet innebär ett socialt samspel där jag och mina kollegor måste vara service minded för att förstå våra kunder på bästa sätt. Här behöver man också hålla huvudet kallt under stressade situationer.

34-åriga Yennifer har arbetat som frivillig ledare på Röda Korset, hon anser att en själv inte kan göra allt, men tillsammans kan vi göra mycket. Och hon vill dra sitt strå till stacken för att göra världen till en bättre plats.

– Jag försöker alltid tänka positivt, därför försöker jag ta mig tid till sådant som ger en bra energi. Jag är alltid igång med något, har dykarcertifikat, gillar god mat och älskar att dansa salsa. Så även om jag egentligen borde städa hemmet prioriterar jag hellre familj, dans och mina vänner. Jag är hungrig på livet!