Joel Svedebring

Dispatcher,Team Leader

Joel Svedebring är Team Leader för Grupp Väst med ansvar för export och import på rutter från och till Sverige via Schweiz, Italien och Tyskland.

– Vi arbetar med ett åkeri från Makedonien som har ett 30-tal bilar inhyrda av Begoma. Jag har en väldigt bra relation med dem och åker ner och träffar dem en gång om året, berättar Joel.

Han har varit hos oss i sju år. Tidigare arbetade han som chaufför i familjens åkeri i nära 20 år med hela Europa som arbetsfält.

– Men med konkurrensen från Baltikum och Polen blev det omöjligt att driva företaget vidare, vi sålde vår sista lastbil 2013. På Begoma jobbar vi med spedition och är inte utsatta på samma sätt eftersom vi inte äger lastbilarna. Erfarenheterna från att vara chaufför i Europa har gett mig mycket. Jag pratar till exempel engelska och tyska flytande och vet hur det är på leverantörssidan. Ingen chaufför kan säga till mig vad som är möjligt eller inte, berättar han vidare. På Begoma måste man agera direkt, kunna ta snabba beslut och hantera stress.

– Väntar man i tio minuter kan priset vara borta. Sedan måste man pussla ihop godset som lastas på flera ställen så att allt får plats och samtidigt hålla budget. Att det kommer förfrågningar från olika håll i landet gör jobbet roligt och varierat. Jag uppskattar också att Begoma är ett familjeägt företag, man har koll på alla och det blir personligt.

Joel bor i ett hus från 1907 i Lomma, med sin fru och två barn, elva och 15 år. Förutom att arbeta på huset har han ett stort vinintresse och har gått ett antal kurser på Munskänkarna.

– Jag tränar även en hel del och varje år ställer jag upp i tävlingen Toughest, en hinderbana som kräver mycket styrka, smidighet och kondition, säger Joel som firade sin 50-årsdag med att göra sin bästa tid på Toughest hittills.

Annars är han och hans frus största intresse resor. När han var 18 år gjorde han sin första jorden-runt-resa och sedan dess har det blivit mer och mer resor.

– Numera har vi en husbil som vi reser med varje år, avslutar han.