Jane Fernlid

Forwarder,Team Leader

Jane Fernlid har arbetat med biltransport större delen av sitt liv, vilket gett henne stor erfarenhet av branschen.

– Jag är speditör och gruppchef för MMA1. Det är en avdelning här på Begoma som tar hand om kunder med behov av det lilla extra. Vår avdelning har även en tullspecialist.

Att hon skulle börja arbeta med spedition var inget hon planerade, men när dåvarande kontorschefen på Wilson & Co ringde och undrade om hon inte ville börja jobba istället för att ha sommarlov efter gymnasiet tackade hon ja.

– Jo, jag fick chansen till ett mammavikariat på sex månader men blev kvar i åtta år. Jag har även arbetat hos J-Trans Euroline, Kuehne + Nagel och Dan Cargo/Leman innan jag fick möjlighet att hamna här på Begoma. Arbetet på Dan Cargo/Leman innebar att jag pendlade till Danmark under tio år och det var en spännande tid, fortsätter Jane.

Hon har arbetat med många olika områden inom biltransporter.

– Jag har bred erfarenhet och att jag har hållit på så länge innebär en stor trygghet och kännedom inom branschen. På Begoma håller vi ett högt tempo och ingen dag är den andra lik. Eftersom vi är ett mindre företag gäller det att alltid sätta kunden främst. Här ser vi kunden och kundens behov och det är skillnaden mellan oss och större speditionsföretag, säger Jane som nu har varit hos oss i fyra år.

Hon och hennes man bor i Limhamn i Malmö och har tre vuxna söner och fem barnbarn.

– Med hund, hus och fem barnbarn finns det ingen brist på sysselsättning, säger Jane med ett skratt. Men har jag en ledig lördag tillbringar jag den helst med goda vänner, äter och dricker något gott.