Henrik Malmberg

Managing Director

Henrik Malmberg är född i Göteborg och uppvuxen i Malmö. Efter gymnasiet gjorde han militärtjänst som båtchef i Amfibiekåren i Stockholm och ett av hans första jobb efter det var att köra privatägda båtar mellan Spanien, Marocko och Mallorca.

– Sedan pluggade jag till civilingenjör inom elektroteknik, med inriktning mot matematisk statistik. Min yrkesbana startade inom E.ON-koncernen där jag 2006-2012 bland annat var ansvarig för projekteringen av vindkraftsprojekt på den nordiska marknaden, berättar Henrik.

Han började jobba med försäljning på Begoma 2012 och två år senare efterträdde han sin far Göran som VD.

– Jag och mina bröder Erik och Fredrik driver bolaget tillsammans och att vi alltid är tre om besluten, tillägger han.

Ett av Begomas viktigaste utvecklingsområden har varit företagets förmåga inom IT och familjen Malmberg har utvecklat ett eget affärssystem med automatiska prisberäkningar och onlineförsäljning av internationella godstransporter.

– Det andra stora utvecklingsområdet är vår internationella expansion, som vi är mitt uppe i. 1998 var företaget en liten lokal Malmöspeditör, men med etableringarna i Polen och Tjeckien håller vi på att uppnå vårt långsiktiga mål att bli ett europeiskt speditionsbolag. Vi måste självklart utveckla bolaget och finnas där kunderna finns. Och de finns i Europas industriella kluster.

Henrik beskriver sig själv som kreativ, analytisk och social och det roligaste med att driva Begoma tycker han är att träffa alla människor han möter.

– Det är det roligaste som finns. Det är ju människor man sysslar med, i olika åldrar och från olika branscher, länder och kulturer.

Han bor i en villa på Limhamn i Malmö, med sin fru, deras fyra barn och hund.

– Barnen är mellan två och sex år gamla, så jag har inga sysselsättningsproblem på fritiden. Jag gillar också foto, både att ta bilder själv och som konstform. Och så tycker jag om att röra på mig, till exempel att cykla till jobbet och att träna.