Fredrik Malmberg

Deputy Managing Director

Fredrik Malmberg föddes i Göteborg, men är framförallt uppvuxen i Malmö. Han kom tidigt in i Begoma och byggde bland annat företagets första affärssystem tillsammans med sin far Göran, strax efter starten 1998.

– Sedan har det fortsatt med IT- och systemutveckling, personal, interna processer och hur vi kopplar ihop kunder och leverantörer, berättar Fredrik som sedan 2014 är vice VD på Begoma.

Han har en högskoleingenjörsexamen i datateknik och är även utbildad yrkesofficer inom artilleriet och luftvärnet. Dessutom har han drivit egen Nettobutik och varit verksamhetschef för KFUM i Malmö. Han är även VD för Malmberg Fastighet AB, koncernens moderbolag.

– Mitt motto är “Tvekan dödar!” och det jag försöker leva upp till. Jag är nyfiken och orädd och tycker det är spännande och lärorikt att delta i olika projekt, företag och föreningar. Man lär sig alltid något nytt.

Det roligaste med att driva Begoma tycker han är att jobbet är så variationsrikt.

– Ena dagen kan det handla om att stötta trafiken med kontroll av leverantörsfakturor, för att nästa dag fatta strategiska beslut i styrelsen eller att projektleda bygget av vår nya terminal i Malmö hamn. Att få vara delaktig i många av verksamhetens processer är väldigt givande. Det är också roligt att bygga upp ett effektivt IT-system som underlättar medarbetarnas vardag. Jag är service minded och ger mig inte förrän det fungerar som det ska, tillägger han.

Fredrik bor i villa i Malmö med sin sambo, två egna barn och två bonusbarn, plus en hund och en katt. Och bland intressena finns jakt och snickeri.

– Jag gillar både att vara ute i naturen och att bygga och konstruera saker. Det är även kul att upptäcka världen tillsammans med familjen. Familjen har hittat ett nytt sätt att resa och det är med husbil. Tre av barnen är elva och ett är tretton, så det är full rulle kan man säga.