Erik Malmberg

Traffic Director

Erik Malmberg är född och uppvuxen i Malmö och har haft koppling till transportbranschen sedan barnsben. Även drivet att göra affärer och skapa relationer mellan människor har hängt med sedan unga år och efter Ekonomiprogrammet på gymnasiet har han läst kurser inom försäljning, ekonomi och ledarskap.

– Jag har även ett stort fordonsintresse och har både en fordonsteknisk utbildning, lastbilskort och truckkort. Tidigare har jag bland annat jobbat med fordon, bud-, flytt- och kranverksamhet, berättar Erik, som tillsammans med sina bröder Henrik och Fredrik idag leder Begoma Spedition.

Erik började jobba på Begoma 2011, då han kom in som fordonsansvarig efter förvärvet av Länna Transporter i Stockholm.

– Vid den tiden var det nytt för oss att ha egna lastbilar. Det blev många samtal med chaufförerna om allt som hände med bilarna ute på vägarna och servicen de behövde. Jag hade verkligen nytta av mina fordonstekniska kunskaper och fick även god hjälp av min mentor från stockholmsföretaget.

Erik är en effektiv, positiv och resultatfokuserad person och när trafiken växte, bland annat genom fler förvärv, blev han efterhand ansvarig för linjetrafiken och ett par år senare chef för all trafik inom Begoma. Han ingår också i företagsledningen och är ledamot i styrelsen och det han tycker är mest givande med jobbet är att göra affärer. För närvarande fokuserar han mycket på den nya terminalen som vi bygger i Malmö hamn och som beräknas vara inflyttningsklar vid årsskiftet.

Erik bor i Malmö, tillsammans med sin fru och deras son Arvid på två år som väntas få ett syskon i sommar. Utöver att göra affärer är hans största intressen jakt och att köra motorcykel.