Björn Planell

Financial Director

Björn Planell är född och uppvuxen i Malmö. Efter gymnasiet skulle han ta ett sabbatsår i Chile, som hans mamma är ifrån. Men där blev han kvar i två och ett halvt år och hann möta sin blivande fru och gifta sig innan han återvände till Sverige för en magisterexamen i företagsekonomi vid Lunds universitet.

De första jobben efter examen var som controller på Carlsberg i Danmark och på SAS Component. 2008 blev han ekonomichef på Boozt och senast innan Begoma var han redovisningschef på AkkaFRAKT.

– Jag blev kontaktad av rekryteraren via LinkedIn för jobbet som ekonomichef på Begoma, vilket jag nappade på, berättar Björn som sedan januari 2018 alltså är chef för företagets ekonomi- och administrationsavdelning, som utgörs av tre personer i Malmö och en i Tjeckien.

Inga av avdelningens uppgifter är outsourcade och Björns team fungerar även som supportavdelning till övriga delar av bolaget när det gäller ekonomi och administration.

– Det som är bland det mest givande är att Begoma är ett familjeägt företag, vilket gör att man är mer delaktig i processerna och har en övergripande koll på ärendena som kommer att hanteras av vår avdelning så småningom. Det ger mycket större chans att påverka även det operativa arbetet, vilket jag ser som ett stort plus jämfört med mina tidigare anställningar. Samtidigt ger min erfarenhet möjligt att implementera processer och rutiner från större bolag i Begomas verksamhet, kommenterar Björn som även sitter i företagsledningen.

Att han är noggrann och strukturerad ger honom järnkoll på siffrorna och med sin öppenhet och goda kommunikation skapar han ett bra samarbetsklimat med kollegorna.

Idag bor Björn i en villa i Oxie strax utanför Malmö med sin fru och deras två barn på 18 och 15 år. Med en grabb som spelar fotboll och en dotter som håller på med dans blir det mycket aktiviteter på fritiden.

– Det är roligt att följa deras utveckling. Själv kör jag fyspass och styrketräning på gymmet för att hålla fokus och så blir det lite tennis emellanåt. Mat och vin är också intressen som förgyller helgerna.