Anette Sandqvist

Controller

Vår controller Anette Sandqvist är född och uppvuxen i Lund. Hon började sin karriär inom SEB på både företagsmarknad och privatmarknad. Efter det blev det arbete på ekonomiavdelningar inom några olika företag.

– Jag har bland annat varit ekonomiassistent och redovisningsekonom och sett ekonomiavdelningen på flera olika håll.

Den ekonomiska utbildningen på gymnasiet har hon kompletterat med interna utbildningar på företagen där hon jobbat. Till Begoma kom Anette i mitten av 2014. Först arbetade hon på ekonomiavdelningen, men efter ett år tyckte vi att hon skulle passa perfekt till den nya tjänsten som controller med business support som vi startade upp då.

Som controller följer hon bland annat upp våra speditörers arbete, vad deras transporter drar in, stöttar säljarna och hjälper till där det behövs en hjälpande hand.

– Det är kul att det jag gör hjälper våra säljare och speditörer så mycket. Jag hittar saker att fakturera som de kanske missat och hjälper de att dra in en krona extra på transporterna. Annars är det roligaste med jobbet den stora variationen av olika saker att hantera, för att få allt att fungera som det ska.

En av Anettes många fördelar för Begoma är hennes breda arbetserfarenhet som gett henne inblick i många olika branscher. Vi uppskattar även hennes envishet när det gäller att rätta till saker som blivit fel och att hitta sätt att effektivisera på ekonomiavdelningen.

Idag bor Anette i Åkarp, strax utanför Malmö. Hon är gift och har tre barn på 20,18 och 13 år, och två dalmatiner som kräver sin tid och energi. Bland intressena finns innebandy och hon är både ungdomstränare och kassör i den lokala innebandyföreningen. Och för att hålla energin uppe är det Tabata-träning som gäller för detta glada energiknippe.