Alessandro Cozzani

Sales Representative

Alessandro Cozzani flyttade från La Spezia i Italien 1998/1999 och efter några mellanlandningar i Europa hamnade han till slut i Malmö 2000/2001.

– Jag har en bakgrund inom sportmedicin och sportterapi och när jag kom till Malmö fick jag anställning som massageterapeut hos ishockeylaget Malmö Redhawks. Jag har också arbetat med olika start-ups inom sportindustrin med projektledning och design innan jag blev rekommenderad att söka en tjänst på Begoma, berättar han.

Vi sökte egentligen en administrativ tjänst, men förstod snart att Alessandro skulle passa mycket bättre inom försäljning. Och på den vägen är det. Sedan januari 2020 arbetar han som sales representative med den italienska marknaden som specialområde.

– Eftersom jag kan italienska och har bra koll på den italienska marknaden föll det sig ganska naturligt, men jag jobbar också med projekt i Spanien och Tyskland, säger Alessandro.

– I mitt arbete är det viktigt att vara lyhörd, kvicktänkt och samtidigt ha ett bra sinne för affären utan att för den skull vara påstridig och gapa efter mycket. Det är en bransch med hård konkurrens och för mig handlar det om att hitta en bra kund som man sedan ger bästa möjliga service. Många gånger handlar det bara om att lyfta luren och höra hur folk mår.