Möt vår Assistant Forwarder Britt-Mari!

9 april, 2020

Britt-Mari Wernebecker är född i Vimmerby och uppvuxen i Kalmar. Språk och resor har alltid varit stora intressen. Efter utbildningen till reseledare jobbade hon för Ving på Mallorca och Gran Canaria och var sedan säljare på Vings resebyrå i Kalmar innan hon gick över till godslogistik.

– Efter flera år i resebranschen började jag jobba på Swedish Matchs shipping department, med leveranser av tändsticksmaskiner, berättar Britt-Mari. I sju år arbetade hon även på Imperial Logistics där hon bland annat ansvarade för transporterna av H&M:s butiksinredningar till hela världen.

Under åren inom logistikbranschen har hon gått flera kurser inom banking, letter of credit, farligt gods etc. och hennes erfarenhet från exportindustrin gör att hon har god förståelse för våra kunders villkor och behov. Det är en stor tillgång för oss och kunderna och vi är mycket glada över att hon sedan i mars är Assistant Forwarder på vår linjetrafik till Tyskland, Schweiz och Italien.

– Jag har jobbat mycket med sjö- och flygtransporter över hela världen. Att nu fokusera på lastbilstransporter inom Europa är en ny och spännande utmaning. Det roligaste med jobbet är den stora variationen med många olika moment. Allt ifrån att bygga frakterna och boka in dem på färjor, till att följa bilarna under deras rutter. Och inte minst de täta kontakterna med kunderna och med våra agenter runt om i Europa.

Britt-Mari är en social, lättsam och aktiv person. Under lång tid dansade hon Linedance, men numera blir det mest tabata och styrketräning. För att få lite extra vardagsmotion tar hon elcykeln från huset i Åkarp till kontoret i Malmö under den varmare delen av året. Intresset för resor och internationella kontakter delas även av hennes nuvarande man Kjell och tillsammans är de värdfamilj för studenter på det FN-ledda universitetet World Maritime University i Malmö.

– Det är ett spännande utbyte där vi får träffa människor från hela världen och även besöka dem i deras hemländer, säger Britt-Mari, som har en vuxen dotter och tre barnbarn.