Som Account Manager på Begomas huvudkontor i Malmö är Charlotte Anderbergs främsta uppgift att hjälpa företaget att växa.

– Jag började på Begoma den 19 augusti och arbetar med att hitta potentiella kunder genom företagsbesök, på mässor och över telefon. Alla som behöver hjälp med export, import och inrikes är av intresse för oss på Begoma, berättar Charlotte.

Charlotte har arbetat som säljare i många år men har en bakgrund som kläddesigner. Även om hon är ny i speditionsbranschen har hon redan slutit många nya kundavtal.

Vad är hemligheten för att bli en framgångsrik säljare?

– Jag har bland annat arbetat som butiksansvarig på The Body Shop och var med att starta upp inredningsbutiken Ilva i Malmö, där jag arbetade som säljare och fick min första ledarutbildning. Efter det arbetade jag som Key Account Manager inom marknadsföring på JS Sverige där jag även gick min andra ledarskapsutbildning.

Oavsett bransch, så handlar det i grunden om att företaget jag arbetar för har en verksamhet som jag tror på. Begoma är ett familjeföretag med hjärta och där personlig kontakt är viktig. Det skapar ett långsiktigt samarbete.

– Det är viktigt att vara lyhörd. Att höra kunden, vad de verkligen vill ha eller behöver hjälp med, så att jag kan ge dem den bästa lösningen. Jag är utbildad inom DISC, vilket är ett verktyg baserat på personlighet och utveckling. Det är något som jag har haft mycket nytta av i mina möten med andra människor.

Vad är roligast med ditt jobb?

– Allt! Speditionsbranschen är som sagt helt ny för mig och jag lär mig mycket nytt varje dag. Jag får otroligt mycket hjälp av alla mina kompetenta och trevliga kollegor här på Begoma.

– Sedan är det väldigt givande när man får positiv feedback från kunderna. Till exempel häromdagen när jag aviserade kunden per telefon dagen innan angående hans leverans, och kunden säger att han är väldigt imponerad av vår höga service och vårt professionella arbete.

Har du något speciellt du vill förmedla till Begomas kunder?
– När man samarbetar med Begoma får man en helhet med personlig service, snabba svar och hög kvalitet. Du kan alltid kontakta oss och får hjälp och svar på dina frågor!

Faktaruta

Namn: Charlotte Anderberg
Titel: Account Manager
Ålder: 46
Familj: Katt, hund och pojkvän med barn
Intressen: Dansa salsa, träna, inredning, baka och laga mat, sy, måla och odla växter.