Egen linjetrafik till Polen

16 september, 2019

Med duktiga medarbetare utgör Begoma Spedition en effektiv transportlänk mellan svenska företag och deras polska handelspartners.

Begoma Spedition har cirka 25 bilar i linjetrafik med dagliga avgångar mellan Sverige och Polen. Trafikgruppen består av tre speditörer på huvudkontoret i Malmö och ytterligare en säljare baserad i PL-Swinoujscie.

Med en befolkning på nästan 40 miljoner invånare är Polen en marknad med stor potential för svenska företag. Handeln med Polen ökar och landet blir en allt viktigare exportmarknad för svenska produkter.

Den svenska exporten har fördubblats under de senaste 10 åren. Det finns över två miljoner aktiva företag som gör Polen till en av de snabbast växande ekonomierna i Europa.

Frakter direkt till kunderna

– Från Sverige fraktar vi främst stål, papper och pappersmassa, avfall och gjutjärn och där vi fyller på med delpartier av blandat styckegods, berättar Edyta Barbis gruppchef för Begomas linjetrafik till Polen.

Vanliga varor som importeras från Polen är livsmedel, byggmaterial, möbler, och övriga industrivaror.

Fasta färjeplatser på båtarna mellan Polen och Sverige / Sverige och Polen underlättar för snabba transporter.

– Vi ser fram emot att få samarbeta med fler svenska som polska kunder och att utöka vår välfungerande trafik, säger Edyta Barbis och tillägger:

– Med dagliga avgångar och tillgänglig och serviceinriktad polsktalande personal med kunden i centrum  erbjuder vi 100 % service för leveranser dörr till dörr.