Begoma satsar i Göteborg

7 juni, 2019

Begoma Spedition stärker sin närvaro i Göteborg. Med nytt kontor och förstärkning på säljsidan med Mark Johnstone, som har över 20 års erfarenhet av branschen.

Den 1 juni flyttar Begomateamet i Göteborg in i ett nytt kontor i Sisjöns industriområde.

– Vi vill etablera en starkare närvaro i Göteborg och i Sisjön kommer vi närmare vår kundbas av små och medelstora företag, säger Henrik Malmberg, VD på Begoma Spedition.

Inriktningen mot sjö- och flygfrakter ligger fast, men utbudet breddas ytterligare med rekryteringen av Mark Johnstone. Han är född i Dumbarton i Skottland och efter en examen i Nautical Science från Glasgow College of Nautical Studies jobbade han som Tredjestyrman på fartygsrutter mellan Storbritannien, Europa och Sydafrika.

Omfattande branscherfarenhet

När han var 20 flyttade han till Göteborg tillsammans med sin blivande fru och under de cirka 20 år han nu bott här har han haft många olika roller och byggt upp ett stort kontaktnät inom logistikbranschen.

– Jag började på TNT Express där jag arbetade mig upp från lagret till rollen som flygplatskoordinator. Efter det har jag jobbat som speditör och ansvarat för containerhantering och transporter av flytande bulkprodukter på olika logistikföretag. Och i sex år var jag logistikkoordinator på SKF, berättar Mark, vars senaste roll innan han började som säljare på Begoma i maj var Solutions Engagement Consultant på UPS Supply Chain Solutions.

Marks branscherfarenhet täcker alla aspekter av logistik, såväl den fysiska hanteringen som den kommersiella sidan av produktion och distribution. Och omfattar alla typer av gods. Det har gett honom en djupgående förståelse av supply chain-processen från köpare till säljare, inklusive transportör, tillverkare, handelspartner, aktieägare, materialplanerare och inköp.

Han är analyserande och lyssnar uppmärksamt på kunderna, som uppskattar att han är insatt i och förstår deras villkor. Och han kan snabbt komma fram till den bästa lösningen för deras behov.

– Det roligaste med min nuvarande roll på Begoma är att det inte finns några begränsningar. Jag har helt fria händer när det gäller att bygga lösningar för kunden. Jag kan chartra flygplan, skicka godset med linjetrafik, eller bygga upp en hub and spoke-distribution med centrallager för distribution i Europa, till exempel.

– Det är underbart att jobba på ett företag där det är okej att vara kreativ och innovativ och jag letar gärna efter uppdrag som är lite krångliga. Det kan bli en lösning för IT, översjö och lager i ett och samma samtal, tillägger han.

Hög kompetens och personlig service

Göteborg är en logistikhubb där det är trångt mellan konkurrenterna. Men Mark tror att Begoma kommer att vara framgångsrikt genom sin omfattande kompetens och breda utbud av lösningar.

– Vi erbjuder personlig service av personer som vet vad kunden talar om och behöver. På vårt kontor finns stor kompetens samlad och jag tror att vi i längden vinner på det och att vi är proaktiva och snabbt kan ge bra svar, säger han.

– Mark har ett brett kontaktnät och kommer arbeta med uppsökande försäljning. Han är väl bevandrad i branschen och vår verksamhet och kan sälja alla transportslag, kommenterar Henrik Malmberg rekryteringen av Mark och tillägger:

– Just nu har vi fyra anställda i Göteborg. Men det nya kontoret har plats för lika många till och vi kommer att förstärka vår position i regionen ytterligare framöver.

Faktaruta:

Namn: Mark Johnstone

Titel: Säljare

Ålder: 41

Bor: Lindome

Familj: Min fru Anneli och våra söner Liam, 11 och Henry, 6.

Intressen: Fotboll, jag och sönerna är med i Lindome GIF. Där jag spelar med ”Old boys” och tränar lag med 6-8 åringar. En dag i veckan spelar jag även biljard, som är ett annat stort intresse.